top of page

NLPמה זה 

ראשי תיבות של ה-NLP זה NEURO LINGUISTIC PROGRAMMING. כלומר תכנות מחדש של המוח באמצעות שפה- מילולית ולא מילולית.

השיטה פותחה ע"י ד"ר ריצ'רד בנדלר ופרופ' ג'ון גרינדר בשנות ה-70, עבודתם המשותפת החלה ככלי לחקר המצוינות, על ידי תצפית בתרפיסטים שהצטיינו בעבודתם והצליחו להגיע לתוצאות יוצאות דופן במיוחד עם מטופליהם, תוך זמן יחסית קצר.

היום אנחנו עובדים עם הדור השלישי של ה-NLP, המאגד בתוכו את כל הידע והניסיון שנצבר עד כה, ובנוי ממגוון טכניקות וכלים המאפשרים לבצע שינויים והתערבויות בתגובות האוטומטיות של האדם. הרי כשאנו מרגישים כעס או פחד או מבוכה או כל רגש אחר, אנו לא עוצרים לרגע לחשוב האם עלינו להרגיש את הרגש הזה עכשיו או לא, זה פשוט קורה בצורה אוטומטית. לשמחתנו גם השינוי בתגובה האוטומטית קורה מהר. זהו גם אחד היתרונות של ה-NLP לעומת שיטות טיפול אחרות- המהירות של הטמעת השינוי.

יתרון נוסף של ה-NLP הוא שאינו מתעסק בתוכן של הבעיה, אלא באופן שבו האדם מציג את הבעיה וכיצד היא נשלפת מהמוח בצורתה האוטומטית, דבר זה מקל מאוד על מקרי טראומה ופוסט טראומה, כיוון שאין צורך לדבר על האירוע הטראומתי בניגוד לשיטות טיפול אחרות.

אז מה קורה בקליניקה?

המפגש הראשון נועד להגדרת המטרה ואיסוף אינפורמציה באמצעות תשאול. ברגע שהמנחה מקבל את כל המידע הוא בונה תכנית עבודה התחלתית.

חשוב לציין- אין למנחה יכולת לדעת במדויק כמה מפגשים ייקח הטיפול לפני הכרת המונחה והתחלת העבודה. מספר המפגשים תלוי בקצב העבודה המשותפת ובסוג ה"בעיה". יחד עם זאת- אני מאמינה שקיימת חשיבות לקביעת מסגרת העבודה מראש, על מנת שהתהליך יהיה כמה שיותר אפקטיבי וברור למונחה.

בשאר המפגשים המנחה ישתמש בטכניקות נלפיסטיות שמתאימות למונחה לפי האינפורמציה שאותה אסף במפגש הראשון ואינפורמציה שמתווספת תוך כדי התקדמות בתהליך. רוב הטכניקות מתבצעות בישיבה, לפעמים עם עיניים עצומות ולפעמים אפילו בעמידה.

לרוב אורך המפגש נע בממוצע בין שעה לשעה וחצי- אך יש לוודא מול המטפל לפני המפגש.

באילו מצבים ה-NLP יכול לעזור

bottom of page